Logo klaar voor de stap

Stappenplan

Een kavel kopen voor jouw bedrijfspand, een flinke stap! Wat komt daar allemaal bij kijken? Wij hebben alle stappen voor je op een rij gezet. Natuurlijk ondersteunen we je bij elke stap.

Stappenplan

 1. Afgerond: Persoonlijk gesprek met ondernemerscoördinator Klarien de Wrede

  Je hebt mogelijk interesse in een kavel op bedrijventerrein De Plantage of Uitbreiding Schipsloot. Je neemt contact op met ondernemerscoördinator Klarien de Wrede voor een afspraak. In een persoonlijk gesprek neemt zij de mogelijkheden voor jouw bedrijf met je door. Samen kijken jullie of de bedrijfsactiviteiten passen op de locatie en of de toekomstplannen er gerealiseerd kunnen worden.

 2. Momenteel bezig: Neem een optie op een kavel

  Kom je na het gesprek met Klarien tot de conclusie dat je jouw nieuwe bedrijfspand in Wolvega wilt vestigen? Dan kun je een kavel voor drie maanden in optie nemen.

 3. Momenteel bezig: Onderzoek de mogelijkheden

  Gebruik de optietermijn van drie maanden om te onderzoeken of jouw bouwplannen haalbaar zijn en eventueel om financiering te regelen. Vraag alvast een omgevingsvergunning aan en/of dien een schetsmatig bouwplan in. Op basis van zo’n schets kan vast beoordeeld worden of jouw idee binnen het omgevings- en beeldkwaliteitsplan past. Klarien vertelt je hier graag meer over

 4. Momenteel bezig: Ondertekenen en notaris

  Nadat je in de optieperiode jouw handtekening onder de koopovereenkomst hebt gezet, ga je binnen 8 weken naar de notaris van jouw keuze. Nadat de handtekeningen bij de notaris zijn gezet, ben je officieel eigenaar van de grond. 

 5. Momenteel bezig: Start bouw

  Zijn alle handtekeningen gezet en is de omgevingsvergunning binnen? Dan kan de bouw van jouw bedrijfspand beginnen! 

 6. Momenteel bezig: Feestje!

  Het bedrijfspand staat, de toekomst begint! Tijd om met elkaar te proosten. Nodig je de burgemeester en ondernemerscoördinator Klarien ook uit?

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden van bedrijventerrein De Plantage of Uitbreiding Schipsloot voor jouw bedrijf?

Neem contact op