Logo klaar voor de stap

Ondernemen in Wolvega

Wolvega is een levendig dorp. Het is de hoofdplaats van de gemeente Weststellingwerf in de provincie Friesland.

Wolvega is een levendig dorp met ruim 13.000 inwoners. Het is de hoofdplaats van de gemeente Weststellingwerf, onderdeel van de provincie Friesland. Weststellingwerf telt maar liefst 26 dorpen. Voor veel inwoners van die dorpen vervult Wolvega een centrumfunctie. Ook mensen uit regio komen graag naar Wolvega, onder meer voor een bezoek aan de grootste meubelboulevard van het Noorden: Home Center.

We zijn Stiekm Trots op wat onze mooie gemeente allemaal te bieden heeft. 

Bedrijvigheid

In Wolvega zijn in totaal 925 bedrijven gevestigd. De meeste bedrijven zijn actief binnen de de sectoren:

  • handel en horeca
  • nijverheid en energie
  • zakelijke dienstverlening
  • cultuur, recreatie en overige

Er zijn verschillende ondernemersverenigingen actief in Weststellingwerf. Meer informatie daarover vind je op de website van Ondernemen in Weststellingwerf.

Voorzieningen

Wolvega heeft veel voorzieningen. Je hebt keus uit vijf verschillende supermarkten. In de winkelstraten is een groot aanbod op het gebied van mode en wonen te vinden, net als drogisterijen, bakkers, een slager, een visboer, een boekhandel en nog veel meer. Ook zijn er meerdere restaurants te vinden. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden voor kinderopvang, negen basisscholen en twee middelbare scholen. De bibliotheek, het zwembad, de recreatieplas, meerdere sportscholen, de drafbaan, de skeelerbaan en niet te vergeten hotel Van der Valk Wolvega maken het plaatje compleet.