“Voor mij is het belangrijk om een goed gevoel te hebben bij een locatie. Dit hebben wij op bedrijventerrein de Plantage aan de Zandweegbree in Wolvega gevonden” vertelt Leo Zijlstra van OTOLEO, Volvo service & conversie enthousiast. Hij is erg blij dat hij de stap naar nieuwbouw heeft gezet. Nu steeds meer klanten hem weten te vinden was het een kwestie van tijd om de grote stap te zetten “Als ik het nu niet doe dan doe ik het niet meer”. We hebben ongelooflijk veel zin in deze nieuwe stap. Ik kan bijna niet wachten tot het pand gereed is”.

Klassieke Volvo’s ombouwen naar elektrisch

Leo woont samen met zijn vrouw Henderika en zoon Sake in De Hoeve. Hij heeft altijd lesgegeven aan het MBO-onderwijs in het vak autotechniek. Bijna 9 jaar geleden is hij daarnaast als zzp’er voor zichzelf begonnen. Intussen is hij gestopt met lesgeven en is Leo gestart met het ombouwen van klassieke Volvo’s naar elektrisch.  De passie voor dit specifieke merk auto is er altijd geweest.

Van Eerste Stap naar optie op kavel

“We zijn eerst op internet gaan kijken naar panden die mogelijk al beschikbaar waren, maar we konden geen geschikte locatie en/of pand vinden. We wilden tóch ook wel het liefst in de eigen gemeente blijven. Toen we in Wolvega een stuk grond zagen dat ons aansprak hebben we meteen de gemeente gebeld. Helaas bleek er een optie op deze bouwgrond te zitten.

Tot onze grote verassing belde Klarien de Wrede ons kort daarna om ons te laten weten dat deze potentiële koper van de optie afzag. En dat wij er nu eventueel alsnog voor in aanmerking konden komen. Daarop volgde eerst een screening, want wat voor soort bedrijf zouden wij daar graag willen vestigen? Dit is door de gemeenteraad besproken en daar kwam snel goedkeuring op. We zijn daarna opnieuw door de gemeente uitgenodigd om onze plannen verder toe te lichten. We kregen steeds keurig een schriftelijke terugkoppeling: Past het verhaal zoals de gemeente het na ons gesprek had geformuleerd bij ons? Dat bleek het geval en toen hebben wij een optie op de bouwgrond genomen.

Voortgang bouw

Leerwerkbedrijf

Leo is erg enthousiast over de locatie van zijn nieuwe bedrijf. “Er is water en veel groen. We zijn ook van plan om fruitbomen te gaan planten”. Op de nieuwe locatie heeft Leo straks de beschikking over drie autobruggen. Bovendien is er genoeg ruimte voor het leerwerkbedrijf, zodat de jongeren de ruimte hebben om goed hun werk te kunnen doen. “Ik werk veel met jongeren die ik graag een kans wil geven, intussen ben ik al een leerwerkbedrijf”.

Contact met gemeente is erg goed

Over het contact met de gemeente, en met name over het contact met
ondernemerscoördinator Klarien de Wrede, is Leo erg positief. “Terwijl we over de samenwerking met de gemeente vooraf eerlijk gezegd wel iets huiverig waren. Dat kwam door verhalen van anderen die zeiden: het duurt best lang en het is best lastig om in de gemeente Wolvega iets van de grond te krijgen. Die zorg hebben we dan ook eerlijk geuit. Gelukkig ervaren we dat helemaal niet. Klarien de Wrede heeft ons steeds mee op sleeptouw genomen. Het onderlinge contact was en is erg prettig en goed. Zij legde goed uit dat het voor de gemeente gewoon heel erg belangrijk is dat je alles goed op orde hebt, zodat je weet wat je wilt en wat je plannen zijn. Zodat er duidelijkheid is en de gemeente nog makkelijker kan kijken hoe daarin mee te kunnen gaan”.

Duurzaam bouwen door hergebruik materialen

“Bij de bouw worden zo veel mogelijk materialen hergebruikt. We hebben een gebruikte staalconstructie gekocht en we gebruiken gebruikt hardhout van goede kwaliteit. Maar ook bijvoorbeeld antieke deuren voor in de kantine”.

De eerste bouwwerkzaamheden aan de Zandweegbree zijn in juni 2023 gestart. We blijven Leo tijdens het bouwproces volgen.

Contact

Benieuwd naar de mogelijkheden van bedrijventerrein De Plantage of Uitbreiding Schipsloot voor jouw bedrijf?

Neem contact op